グルメ・クッキング

Kudzu-mochi

葛まんじゅう


Japanese-style confection are related to seasons.
季節と関連が深いのが、和菓子。

Now, there is a season of the hydrangea.
今は、あじさいの季節。

Then, when it comes to "hydrangea" it's Kudzu-mochi.
で、「あじさい」といえば、「葛まんじゅう」。


Img_2026


Img_2030


This Kudzu-mochi is special sweets of Tokiwa-dou (in Kobe).
この葛まんじゅうは、常盤堂(御影)の特別な品。

http://www3.ocn.ne.jp/~tokiwado/self.html
(It is not lined on the product page.)


I ate Japanese-style confection after a long interval.
しばらくぶりの和菓子は、

I felt elegantly, beautifully and delicious.
風流で、うつくしくて、 おいしかった。

Img_2025

| | コメント (2) | トラックバック (0)